Online Programlarımız

Evde yoga

4 Nisan’da başlamış olan 200 Saatlik programımızdan önce, bu sefer online başlangıç yapacağımızdan dolayı biraz endişelenmiştim. Hatta şu anda 200 Saatlik eğitimleri devam eden ve bu programın asistanı olan arkadaşlarımla da bunu paylaşmıştım. 

Her yeni başlayan eğitimden önce olan tatlı heyecanla beraber biraz da korku gelmişti bu sefer “Ya memnun kalınmazsa?” gibi cümlelerle. Fakat programın başlamasına 2 gün kala bir anda büyük bir rahatlık geldi. Hissettiğim heyecanın, tutkunun ateşi bütün bedenimi sarıp kendimi kesintisiz bir şekilde bu durumun içine adamama vesile oldu. Bugün 9 Mayıs; yani bu eğitim başlayalı bir aydan fazla oldu ve grubun eğitimin ne kadar içinde olduğunu, uygulamalarının ne kadar güzel gittiğini anlatamam. Sanıyorum bütün teknik olanakları da çok iyi değerlendirdik. Benim de çok şey öğrendiğim bu deneyimin içinde bir kere daha anladım ki, kalpten yapılan eylemler zaman-mekan tanımıyor ve zihnin çalışma tabanı olan tüm neden-sonuç (zaman-mekan) ilişkilerinden bağımsız bir şekilde bedenin-insanın iliklerine kadar işliyor. 

Bunun verdiği ilhamla bir yeni online program daha açmaya karar verdim ve bu sefer 80 Saatlik, yalnızca yoga uygulamasının temel adımlarını öğrenmek ve kendi başına yoga yapabilir olmak isteyenlere açık bir program olacak. 23 Mayıs’ta başlıyoruz ve aralar da vererek 4 hafta sonu saat 13:00-20:00 arasında yapacağız. 

Programa katılımın tek şartı insan doğasıyla yakınlaşmayı istemek. Katılan herkesin her hafta sonu öğrettiğim yere kadar olan, kas-sinir ağını uyandırmak ve beden bütünlüğünü bulmak adına o hafta sonu üzerine çalıştığımız adımları tekrar etmelerini istiyoruz. Adım adım ilerleyeceğimiz uygulamaları günde bir saat yapmaları ve gün içinde önereceğim bazı sıradan yaşam anlarına duyarlı olunması tek ev ödevi. 

Yazma-çizme zorunluluğu yok; kitabınız defteriniz sizin bedeniniz olacak ama içinizden gelen, ilham aldığınız noktaları zevkle not alabilirsiniz. Zaten kitapçık vereceğiz. Programın kayıtları program bittikten sonra da katılımcılar tarafından 4 ay boyunca online olarak erişilebilir olacak. Bunun haricinde katılımcılar websitemizdeki her hafta yenisi eklenen online videolara da ücretsiz olarak ulaşabilecekler. 

Programın asistanları, ki belki de bir klasik asistan tanımlamasının çok üst düzeyinde asistanlarım var; programın devam ettiği 4 hafta boyunca ve program tamanlandıktan sonraki 4 hafta boyunca da katılımcılara online olarak videolar üzerinden hafta içleri her gün sürekli olarak destek verecekler.     

Bu 4 hafta sonrasında kendinizi güvenli ve zevkli bir şekilde tek başınıza yoga yapabilirken ve belki kendinizin de şaşıracağı, günlük hayatınızın her anına yayılan bir uyanıklık-canlılık içinde bulabilirsiniz.