Katılım şartı:
Kamplarımıza veya eğitimlerimize katılmak için herhangi bir tecrübe düzeyi gerekmiyor. Hiç tecrübeniz olmasa da rahatlıkla katılabilirsiniz. Online programlarda veya kamplarda alanın güvenli olması adına katılan herkesin uymasını istediğimiz bir tek nokta var: Kimsenin kimseyi değiştirmeye çalışma motivasyonuyla hareket etmemesini rica ediyoruz. Tüm katılımcıların buna uymasını bekliyoruz. Dolayısıyla herkes tam da olan haliyle katılım sağlayabiliyor. Ve bununla beraber açığa çıkan farklılık, renklilik hepimiz için çok ilham verici oluyor. Böylece birbirimizden öğrenme potansiyelimiz de artıyor.
Faruk Kurtuluş kimdir?
Özel Saint-Michel Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü’nü birincilikle bitirdi ve ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı.
Yogayla ilk tanışması, henüz 9 yaşındayken Türkiye’de yoganın öncülerinden olan Müheyya İzer’in öğrencilerinden annesi Sitare Kurtuluş’u izleyerek olmuştu. Çocukluk ve gençlik yıllarında her zaman doğu felsefesine meraklı oldu. Yogaya 2002 yılında Esra Karaosmanoğlu’yla başladı. 2009 yılında Zeynep Aksoy’la Hocalık eğitimi’ni tamamladıktan sonra Cihangir Yoga’da ders vermeye başladı. 2010-2015 yılları arasında bu stüdyoda ders verdi. Bu dönemde bir taraftan Godfrey Devereux, Tias Little, Desire Rumbaugh, Paul Grilley, Chris Chavez, Sienna Sherman, Sean Corn and Edward Clark gibi dünyanın kendi alanlarında ün yapmış bir çok hocayla çalıştı ve eğitimler aldı. Aynı zamanda Türkiye’de Berivan Aslan’la Yin Yoga, Banu Çadırcı’yla Yoga Terapi, Mey Elbi’yle Vinyasa Yoga eğitimleri aldı. Chris Chavez’le bir hocalık eğitimi daha tamamladıktan sonra Fransa’da ve İtalya’da Godfrey Devereux’den Dinamik Yoga eğitimleri aldı. Genel olarak eğitimlerini Türkiye, Hindistan, Bulgaristan, İtalya ve Fransa’da aldı. Almanya, Avusturya, Macaristan, Tayland ve İspanya’da bir çok farklı çalışmaya katıldı ve tecrübeler edindi. Svagito Liebermeister ile İstanbul’da ve Bulgaristan’da “Aile Dizimi” ve “Danışmanlığın Zen Yolu”, “Travma duyarlılığı” eğitimleri aldı ve kendisine 2010-2015 yılları arasında eğitimlerinde asistanlık yaptı. Bu eğitimlerde kazandığı tecrübeler, yoganın kendisine getirdiği beden duyarlılığının, yaşadığı ilişkilerin içine taşınmasına ve böylece hayatının her anına yayılmasına kapı açtı.
Bütün bu tecrübeler Faruk’un yogaya bakışını ve öğretme şeklini genişletti. 2010 yılında stüdyo derslerini vermeye başladığı dönemde kendi yoga kamplarını yapmaya başladı. 2013 yılında Yoga Hocalık Eğitimleri vermeye başladı. 2014 yılında kendi markası olan IFEELYOGA’yı kurdu. Yüzlerce hoca yetiştirdi. Verdiği eğitimlerde, yoga asana uygulamasını aktif dans meditasyonları, aile dizimi, grup çalışmaları ve ilişkilerle ilgili film gösterimleriyle birleştirerek, sanatsal bir yaklaşımla, yoganın hayatın her anında hissedilir olmasına destek sundu.
22 yıllık kendine yönelik araştırmanın ve İstanbul’un en büyük stüdyolarında verdiği eğitimlerin ardından 2019 yılında çektiği 5 dakikalık ilk kısa filmi “Ancak Kendimiz Olursak Yeniden Buluşabiliriz”‘ ile İtalya’da Floransa ve Roma’da ödüller aldı. Ardından 2021 Kasım ayında tamamladığı son kısa filmi “Wisteria Sevgilim”, aynı ay İtayla’nın en eski 2. Film Festivali olan 75.Salerno Film Festvali’nde ve 22.İzmir Kısa Film Festivali’nde gösterildi. Ardından Meksika Taxco Film Festivali’nde, İtalya Signs Of Night Film Festivali’nde, Uruguay Salto Film Festivali’nde, Bodrum Dibeklihan’da ve Kütahya Aizonai Film Festivalleri’nde gösterime girdi. Uruguay’da en iyi film ödülü aldı.