PROGRAM
08:00 – 10:00 Yoga
10:00 – 11:00 Kahvaltı
11:00 – 14:00 Serbest zaman
14:00 – 15:00 Öğle yemeği
15:00 – 17:30 Serbest zaman
17:30 – 19:00 Somatik çalışmalar: yaratıcı hareket ve bedensel ifadeler
19:15 – 20:30 Akşam yemeği
Kampın ilk günü 18:00’de tanışma ve yumuşak bir pratik var.
Ana program akışı 25 Mayıs sabahı başlıyor.
Son gün olan 28 Mayıs’ta, kahvaltının ardından kapanış çalışmasıyla program 12:30’da tamamlanıyor. Sonrasında geri dönüş saati herkes için açık.
KAMPIN YAKLAŞIMI
Somatik çalışmalar; yerçekimi odağını farklı merkezlere taşıma, bedensel duyumlarla hareket edebilme, ifade alanı açma ve çevreyle ilişki kurma etrafında ilerliyor.
Performans kaygısı yok. Çalışmaların içinde kimse zorlanmıyor. Rol dağıtımı yok.
İsteyen katılır, isteyen izler; her çalışmada “pas” seçeneği açık. Kişisel paylaşımlar zorunlu değil.
Programda bir akşam sinema/meditasyon ve paylaşım akşamı var.
SEVİYE
Kamp her seviyeye açık.
Yoga deneyimi olmayan katılımcılar için güvenli ve etkili bir başlangıç alanı.
Deneyimli katılımcılar için uygulamayı taze bir yerden kurma ve yeni detaylar keşfetme imkânı.
PASTORAL VADİ
Pastoral Vadi, Muğla Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde; doğanın içinde sakin ve geniş bir alana yayılıyor. Yeşilin içinde yürümek, dinlenmek ve günün ritmini sadeleştirmek için uygun bir yer.
Serbest zaman bölümünü uzun bırakmamızın sebebi de bu: doğayı yaşamak, dinlenmek, yürümek, sohbet etmek ve günün temposunu ihtiyaca göre ayarlamak.
KONAKLAMA
Konaklama Pastoral Vadi’dedir. Evlerde paylaşımlı düzen var; odalarda genelde 2 kişi kalır. Evlerde ortak 1 banyo bulunur.
Giriş 14:00, çıkış 12:00 (müsaitliğe göre esneyebilir). Ev içinde terlik kullanımı önerilir.
YEMEK
Menü vejetaryen/vegan. İsteğe göre glütensiz seçenek hazırlanabilir. Çay dahil, kahve ekstra ücretlidir.
STÜDYO VE ALANLAR
Çiftlikte 2 yoga salonu var (büyük salon 150 m², küçük salon 75 m²). Dere kenarında açık alanda pratik yapılabilen bir bölüm de bulunuyor.
Aynı tarihte başka bir grubun programı da olabilir; alan planlaması buna göre şekilleniyor.
PASTORAL VADİ’YE NASIL ULAŞILIR?
Pastoral Vadi, Muğla Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde. Fethiye merkeze yaklaşık 15 km, Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 40 km.
Adres: Yanıklar Köyü, Dolmuş Caddesi 13/1, Fethiye / Muğla, 48300
Dalaman Havalimanı (DLM)
En yakın ve en kolay havalimanı. Özel transfer / taksi ile doğrudan Pastoral Vadi’ye gelinebilir.
Antalya Havalimanı (AYT)
Alternatif bir rota; mesafe daha uzun. Özel transfer / araç kiralama ile Fethiye yönüne gelinip Yanıklar’a geçilebilir. Otobüsle Fethiye’ye ulaşıp (Fethiye Otogar), Yanıklar’a taksi/dolmuş ile devam edilebilir.
Kendi aracınızla ulaşım
Pastoral Vadi, Fethiye–Dalaman ana yolu üzerinde, Yanıklar Köyü’nde. Konum ve yol tarifi kayıt sonrası paylaşılır.
YANINIZDA GETİRMENİZ GEREKENLER
Yoga matı, rahat kıyafetler, yürüyüş ayakkabısı, ev içi için terlik, güneş kremi, kişisel ihtiyaçlar.































